Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

News
Граѓанските организации ќе и помогнат на Македонија да се подготови за развојна помош PDF Print E-mail
Tuesday, 19 September 2017 14:32
Slika 1

Македонија треба да стане партнер на ЕУ, не да остане зависна од неа, истакна Никола Бертолини на тркалезната маса „Зајакнување на улогата на граѓанските организации во Македонија за развојна соработка и глобални прашања“ која се одржа во х. Арка во [ … ]

 
За задоволството од Владата во првите 100 дена и за претстојните локални избори PDF Print E-mail
Friday, 15 September 2017 13:52
grafikon 1 1592017

Речиси 59% од граѓаните се задоволни (целосно или делумно) од работата на Владата во првите 100 дена наспроти 39,0% кои се незадоволни. Ова го покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма „100 дена Влада и локални избори“.

 
Каков Совет за соработка им треба на граѓанските организации? PDF Print E-mail
Monday, 11 September 2017 09:39
Kakov Sovet za sorabotka im treba na gragjanskite organizacii

Во пресрет на рокот за доставување предлози за изменување и дополнување на одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со ИПА механизмот на граѓански организации на 5 септември 2017 година, организираа ко [ … ]

 
Подароци за децата од СОС Детско село PDF Print E-mail
Thursday, 07 September 2017 16:15
Podaroci za decata od SOS Detsko selo 1

Капчиња, наметки, детски хокеј палки, ракавици, наочари за сонце беа само дел од подароците кои дечињата од СОС Детското село ги добија од семејството Мареј (Murray) од САД кое е сопственик на познатиот хокеј клуб од Детроит „Ред вингс“. 

 
Граѓаните за промени - Ден на граѓанските организации PDF Print E-mail
Thursday, 07 September 2017 16:09
Gragjanite za promeni Den na gragjanskite organizacii

Во духот на приближувањето на граѓанскиот сектор кон својот двигател - граѓаните, Цивика мобилитас го организира третиот Национален форум на кој ќе се претстават граѓанските организации со мноштво активности. Форумот ќе се одржи на 23 септември во Градскиот парк во Скопје, на Школка од 11.00 до 17.0 [ … ]

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 155

Google translate

Follow Us

RSSTwitterFacebookYouTubeScribd

Проекти

Civica Mobilitas

 

Tacso

New

Се наоѓаш тука  : Home News & Publicity News