Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Различни, а еднакви PDF Печати Е-пошта

Скопје, 16 ноември 2007, Сашо Клековски, извршен директор на МЦМС

...„Различни, а еднакви – историски предизвик на човечката цивилизација. Граѓанското општество има клучна улога во градење широка национална платформа за еднакви можности. Во 2007 - Европската година за еднакви можности, од овој 6-ти НВО саем, да чекориме кон новиот рамковен договор за сите и да си поставиме цел да го постигнеме до 2009 година. Во Европската година за еднакви можности, исто така мораме да побараме еднаквост за Македонија.

Спорот со Грција, не само што не може да биде мултилатерален, туку не може да биде ниту билатерален спор. Бидејќи не може да се спори правото на самоопределување и слобода, правото на своја култура и идентитет. Какви сме, такви сме! Само еднакви можеме да бидеме членови на Европската унија (и НАТО)“...

  Klekovski S. (2007) Otvoranje na 6 NVO Saem.pdf

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Говори Различни, а еднакви