Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
Медиумите за проектот „Родум од Македонија“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 16 јули 2015 14:29

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со Обединетата македонска дијаспора (ОМД) на 10 јули 2015 година, информираа за проектот „Родум од Македонија“ (Birthright Macedonia) и го означија почетокот на тринеделеннот студиски престој на учесниците во Македонија. Подолу се објавите од медиумите за настанот.

 
Медиумите за реакцијата на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата PDF Печати Е-пошта
Четврток, 26 март 2015 14:45

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) е членка на Платформата и заедно со другите граѓански организации на 25 март 2015 година ја организираше прес конференцијата на која упати повик до надлежните институции во врска со објавените снимени телефонски разговори. Подолу се објавите за прес конференцијата.

 
Медиумите за следењето и анализата на ризиците од корупција и организиран криминал PDF Печати Е-пошта
Вторник, 24 март 2015 10:16

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со Центарот за изучување на демократијата (ЦСД) од Бугарија на 19 март 2015 година организираше форум на кој го презентираше Извештајот  за следење и анализа на ризиците од корупција и организиран криминал и три други документи за јавни политики. Подолу се објавите за настанот и документите презентирани на него.

 
Медиумите за новата фаза на програмата Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Четврток, 20 ноември 2014 16:12

МЦМС ja презентираше новата фаза на програмата Цивика мобилитас која им е наменета на граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество и ќе трае четири години. Подолу се известувањата на медиумите за тоа.

 
Медиумите за „Извештај за проценка на корупцијата во Македонија“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 17 октомври 2014 08:47

МЦМС го презентираше Извештајот за проценка на корупцијата во Македонија на форумот „Политики за антикорупција“ што се одржа на 14 октомври 2014 година во хотелот Холидеј ин во Скопје. Подолу се известувањата на медиумите за тоа.

 


Страна 1 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите