Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
Медиумите за дебатата „Предизвиците на повеќекратната дискриминација“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 01 ноември 2013 15:13

МЦМС на 31 октомври 2013 година ја организираше дебатата „Предизвиците на повеќекратната дискриминација“. Дебатата предизвика голем медиумски интерес. Подолу се објавите на медиумите за дебатата.

 
Медиумите за истражувањето „Доверба во луѓето и во институциите“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 23 август 2013 14:59

МЦМС по петти пат го спроведе истражувањето за општата доверба и довербата во институциите. Истражувањето покажа пораст на довербата речиси кај сите институции кои беа проверувани, но и пораст на општата доверба. Подолу се објавите на медиумите посветени на истражувањето.

 
Медиумите за „Профилот на мојот градоначалник“ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 19 Февруари 2013 12:07

МЦМС и ИДСЦС започнуваат низа заеднички активности за локалните избори 2013, испитување на јавното мислење, набљудување на изборни програми и кампањи, на медиуми, на изборна администрација и на денот на гласање. Како почетна активност беше испитано јавното мислење за карактеристиките кои ќе влијаат на нивниот избор на градоначалник и советничка листа. Следат објавите на медиумите за „Профилот на мојот градоначалник - извештај од анкета на јавното мислење“

 
Утрински весник: Прирачник за читање анкети PDF Печати Е-пошта
Среда, 19 декември 2012 10:14

Мислења: Роберт Несими

Шаренилото на резултатите од анкетите создаде забуна, не само кај обичниот гласач, туку и кај познавачите на политичките состојби во земјата. Општ консензус е дека анкетите се премногу пристрасни..

 
НМ: Граѓаните гласаа за нови огради и за видеонадзор во училиштата PDF Печати Е-пошта
Петок, 07 декември 2012 00:00

Реконструкција на оградите и поставување надворешен видеонадзор во основните училишта е проектот што доби најмногу гласови (30) на вчерашниот избор на најприоритетен проект за идната година, кој ќе биде финансиран со 4,8 милиони денари од страна на Швајцарската агенција за развој и соработка. ... Според Димче Митрески, директорот на МЦМС, избраниот проект е 8 милиони денари, а достапниот фонд преку програмата е 4,8 милиони денари, што значи дека општината од сопствен буџет ќе ги обезбеди дополнителните средства.

Извор: Нова Македонија (07.12.2012)

 


Страна 3 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите