Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
НМ: Рејтингот на СДСМ пораснал за помалку од два отсто PDF Печати Е-пошта
Петок, 07 декември 2012 00:00

Митинзите во Скопје не се пресудни

Ниту Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) не правел анкета во која ќе го измери рејтингот на партиите пред и по скопскиот митинг на здружената опозиција. Сашо Клековски од МЦМС е убеден дека на локалните избори в година ниту митинзите на партиите ниту изборните кампањи нема да бидат пресудни кој од кандидатите ќе победи во трката за градоначалници.

 
24 Вести: Александар Кржаловски во емисијата Интеграл PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 ноември 2012 15:11

Гостување на Првиот извршен директор на МЦМС - Алксандар Кржаловски во емисијата Интеграл на телевизија 24 Вести (29 ноември 2012 година).

 
НМ: Зборуваат за соживот, на терен го минираат PDF Печати Е-пошта
Вторник, 27 ноември 2012 00:00

Премиерот на Албанија, Сали Бериша, се обиде да го претстави албанскиот национализам како европски национализам. Овдешни аналитичари реагираат дека албанскиот национализам всушност е закана за мирот на Македонија и на регионот.

 
24 Вести: Невладиниот сектор во земјава се повеќе поделен PDF Печати Е-пошта
Недела, 11 ноември 2012 00:00

Невладиниот сектор во земјава се повеќе поделен. Дел од граѓанските здуженија обвинуваат дека оние кои што не се под закрила на власта мака мачат кога треба да реализираат некакви проекти и да учествуваат во донесувањето на важни општествени одлуки. Велат за нив нема никој слух и покрај тоа што сакаат да придонесат во општеството. Регулативата на сите оние закони кои го засегаат граѓанскиот и невладиниот сектор во земјава функционира, но во пракса спроведувањето се уште не е целосно велат и од оделението за граѓанското општество МЦМС.

 
Медиумите за „ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ“ - краток осврт на политиките за реинтеграција PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 29 октомври 2012 15:46

Овој осврт е посветен на едно од тие актуелни прашања – политиките на реинтеграција, во случајов на поранешните учесници во конфликтот од 2001 година. Непосреден повод беше поднесувањето до Собранието на предлог-закон за посебните права на припадниците на безбедносните сили на Република Македонија и на членовите на нивните семејства, во јавноста познат и како „Закон за бранителите“. Следат објавите на медиумите за „ЗАКОНОТ ЗА БРАНИТЕЛИТЕ“ - краток осврт на политиките за реинтеграција

 


Страна 4 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите