Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
Mедиумите за „Јавната размена на мислења е услов за зрелост на општината“ PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 27 август 2012 00:00

На 19 септември 2012 година, со одржувањето на првата сесија започна буџетскиот форумски процес во општина Аеродром. На сесијата присуствуваа 150 граѓани на општината и гости. Следат објавите на медиумите за „Јавната размена на мислења е услов за зрелост на општината

 
НМ: И македонски хомосексуалци не се за геј-парада PDF Печати Е-пошта
Сабота, 11 август 2012 00:00

И македонски хомосексуалци не се за геј-парада

Дали треба да има и дали сега е вистинскиот момент за одржување геј-парада во Македонија и дали со неа хомосексуалната заедница полесно ќе ги оствари барањата или уште повеќе ќе се оддалечи интегрирањето на геј-лицата во општеството? Такви дилеми постојат не само во јавноста туку и меѓу геј-популацијата

Извор: Нова Македонија (11.08.2012)

 
РСЕ: Договорите не може да ги уредат односите меѓу луѓето PDF Печати Е-пошта
Сабота, 11 август 2012 00:00

Што може тука да смени Рамковниот договор? Ништо. Граѓаните сами прашуваат и сами одговараат. Ниту политичарите, ниту документите не се тие што можат да ги уредат односите меѓу луѓето.

Извор: Радио Слободна Европа (11.08.2012)

 
Дневник: Невладините тешко го раскинуваат бракот со политичките партии PDF Печати Е-пошта
Петок, 10 август 2012 00:00

Граѓанските организации поради својата улога во креирањето на јавните политики и јавното мислење неизбежно се допираат со политиката, а евентуалното казнување за дејствување во корист на партијата би значело ограничување на уставното право на слобода на мисла, политичка определба и здружување.

Извор: Дневник (10.08.2012)

 
НМ: Веруваат во Бога, но ниту постат ниту се молат PDF Печати Е-пошта
Сабота, 04 август 2012 00:00

Веруваат во Бога, но ниту постат ниту се молат

Истражувањето на „Галуп интернешнел“ покажа дека Македонија, е на првото место во Европа по религиозност. Дури 90 отсто од граѓаните во Македонија веруваат во Господ. Но според професорот по социологија на религијата Зоран Матевски, само 17 отсто од православните христијани се убедени верници, оние што ја прочитале светата книга - Библијата

Извор: Нова Македонија (04.08.2012)

 


Страна 6 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите