Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
АлфаТВ: Учество во емисијата „НуклЕУс на промени“ PDF Печати Е-пошта
Среда, 23 мај 2012 08:36

Александар Кржаловски, прв извршен директор на МЦМС и Даниела Стојанова, соработник на проекти учествуваа во емисијата „НуклЕУс на промени“, посветена на граѓанското општество. Емисијата се емитува на ТВ Алфа и може да ја погледнете во продолжение.

 
Прекуграничниот форум на граѓанските организации во медиумите PDF Печати Е-пошта
Сабота, 24 март 2012 11:30

Медиумите покажаа интерес за започнувањето на првиот „Прекуграничен форум на граѓански организации“ . Подолу се објавените информации за тоа.

 
ТВ КИСС: Посета на австралискиот амбасадор на АИР „Месечина“ – Гостивар PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 30 јануари 2012 13:12

Др. Хелена Гај Студерт, амбасадор на Австралија, на 26 јануари 2012 година ја посети Асоцијацијата за интеграција на Ромите Месечина во Гостивар која е партнерската организација на МЦМС. На средбата присуствуваше и Александар Кржаловски, првиот извршен директор на МЦМС.

 
DW: Фрустрираните и незадоволни луѓе ретко прават добрина PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 декември 2011 13:02

Македонскиот центар за меѓународна соработка има утврдено дека е опаднат бројот на граѓаните, кои дарувале: од 71 проценти во 2009-та година, на 65 отсто во 2010-та. Сашо Клековски, аналитичар од споменатиот центар, кој беше вклучен во истражувањата на добротворството, ги изнесува своите индивидуални согледувања за 2011-та година – дека сепак, постапно започнува да се враќа културата на доброчинителството: Сашо Клековски

 
Медиуми: Граѓаните за работата на Владата PDF Печати Е-пошта
Вторник, 15 ноември 2011 16:55

Институтот за демократија (ИДСЦС) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), ги истражуваа мислењата на граѓаните за работата на Владата на РМ и поддршката за одредени владини политики и проекти. Во продолжение се написите во медиумите.

 


Страна 7 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите