Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
Анкета на МЦМС за ОРД PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 август 2011 11:58

Во прилог е написот во Нова Македонија од анкетата спроведена во рамките на проектот на МЦМС околу Охридскиот рамковен договор.

 
„Долг пат до поголем граѓански ангжман“ PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 август 2011 10:51

МЦМС го публикуваше Резимето и препораките за идните политики за граѓанското општество, како и целосниот аналитички извештај под името „Долг пат до поголем граѓански ангажман". Во прилог се написите во медиумите.

 
Промовирани „Студии на случај“ PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 15 август 2011 15:15

МЦМС ја промовираше публикацијата Охридски рамковен договор - Студии на случај, една од серијата публикации посветени на 10 – годишнината од потпишувањето на ОРД. Во прилог се написите во медиумите.

 
Меѓуетничките односи се подобруваат PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 11 јули 2011 12:43

МЦМС спроведе сеопфатна студија на Охридскиот рамковен договор. Дел од таа студија е истражувањето на меѓуетничките односи во Македонија. Во прилог се објавите во медиумите кои се однесуваат на „Квалитет на меѓуетнички односи".

 
Социјална близина и хоризонтална поврзаност PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 јули 2011 13:48

МЦМС спроведе сеопфатна студија на Охридскиот рамковен договор. Дел од таа студија е истражувањето на меѓуетничките односи во Македонија. Истражувањето на меѓуетничките односи ќе биде објавено во четири дела. МЦМС го објави делот 3 „Социјална близина и хоризонтална поврзаност". Во прилог се написите во медиумите.

 


Страна 9 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите