Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС во медиумите
Свесност за културата и споделена гордост PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 јуни 2011 13:21

МЦМС спроведе сеопфатна студија на Охридскиот рамковен договор. Дел од таа студија е истражувањето на меѓуетничките односи во Македонија. Истражувањето на меѓуетничките односи ќе биде објавено во четири дела: историски односи и стравови, предрасуди и стереотипи; почит на културата и споделена гордост; социјална близина; и општ квалитет на меѓуетничките односи. Сега го објавуваме делот „Свесност за културата и споделена гордост". Во прилог се написите во медиумите.

 
Издаден 12 број на граѓански практики PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 јуни 2011 13:15

МЦМС го издаде новото, 12-то издание на публикацијата Граѓански практики. Со ова се обнови издавањето по речиси осум години пауза. Граѓански практики и тогаш и сега имаат цел да им понудат на читателите продлабочено гледање на граѓанското општество во Македонија. Во прилог е написот од МТВ.

 
Анализа на Охридскиот рамковен договор PDF Печати Е-пошта
Сабота, 25 јуни 2011 11:30

МЦМС спроведе сеопфатна студија на Охридскиот рамковен договор. Истражувањето на меѓуетничките односи ќе биде објавено во четири дела: историски односи и стравови, предрасуди и стереотипи; почит на културата и споделена гордост; социјална близина; и општ квалитет на меѓуетничките односи. Во прилог е објавата во еден од медиумите.

 
Анкета за рејтингот на политичките партии PDF Печати Е-пошта
Вторник, 31 мај 2011 10:34

Во период од 26 до 28 мај 2011 година, истражувачкиот тим на Институтот за демократија ја спроведе последната анкета пред оддржувањето на предвремените парламентарни избори за рејтингот на политичките партии во Република Македонија. Истражувањето е спроведено од ИДСЦС а поддржано од МЦМС, надвор од нивната воспоставена соработка за набљудување на изборите „Мојот избор 2011". Во прилог се објавите во медиумите.

 
Дали дебатите ќе влијаат во одлуката на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Вторник, 31 мај 2011 10:29

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Институтот за демократија (ИДСЦС) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) како дел од Мојот избор 2011, ги истражуваа мислењата на граѓаните за текот на изборната кампања и односот на медиумите. Во прилог се објавите во медиумите.

 


Страна 10 од 43

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите