Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Медиумите за промоцијата на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ PDF Печати Е-пошта
Среда, 07 мај 2014 10:34

На 06.05.2014 МЦМС со завршен настан, одржан во х. Холидеј ин во Скопје, МЦМС и партнерите пред повеќе од 150 гости ги промовираа резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“. Подолу се известувањата на медиумите за тоа.

 

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денеска организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА Компонента 4 (Оперативна програма за развој на човечки ресурси 2007-2013)

Извор Канал5

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денеска организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА Компонента 4 (Оперативна програма за развој на човечки ресурси 2007-2013).

Извор: Курир

Проект „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

На настанот ќе бидат презентирани резултатите од 18-месечното спроведување на проектот, чии активности опфатија жени од општините Теарце, Јегуновце, Желино, Липково, Чаир, Сарај, Маврово и Ростуша. Проектот беше можност за над 250 жени да ги подобрат можностите за вработување.

Извор: Телеграф

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денеска организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА Компонента 4 (Оперативна програма за развој на човечки ресурси 2007-2013).

Извор: Сител

270 жени од постконфликтните подрачја поминале обуки за работа

270 жени од подрачјата зафтени во конфликтот во 2001-ва поминаа обуки за полесно да можат да најдат работа.Година ипол траеше проектот финансиран од ИПА програмата на ЕУ,во кој невладината МЦМС утврдуваше колку жени сакаат да работат и каде во нивна

Извор: Алфа

NTV - МЦМС Завршен настан на проектот оспособување на жени погодени од конфликтот

Извор: NTV

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денеска организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА Компонента 4 (Оперативна програма за развој на човечки ресурси 2007-2013)

Извор:  МИА

Жените погодени од конфликтот во 2001-ва успешно се вклучија на пазарот на труд

Жените од подрачјата погодени од конфликтот во 2001-та кои се уште се невработени посетуваат курсеви од различни области за побрзо вклучување на пазарот на трудот.
„Над 20 од нив и останаа да работат во овие претпријатија или пак оние што учестуваа на курсевите со дипломата и со стекнатото знаење, теоретско и практично, успеаа исто така да се вработат. Овој проект пред се е значаен поради тоа што ги охрабри жените да пристапат на пазаорт на труд да ги испробаат своите можности и шанси, да видат што можат да направат“, велат од Македонскиот центар за меѓународна соработка, кој денеска ги презентираше резултатите од 18- месечниот проект „Оспособување на жените погодени од конфликтот“.

Извор: МРТ 1

Проект „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Во овој проект се вклучени повеќе од 400 жени, од кои голем број стекнале работно искуство, во 41 компании, а 20 од проектните учеснички успеале да се вработат....

Извор: МРТ

Проект „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Повеќе од 400 жени, на различни начини, за 18 месеци беа дел од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“, 104 од нив стекнаа работно искуство во 41 претпријатие, 65 завршија курсеви и многу други се обучија како да се вклучат полесно во пазарот на трудот.

Извор: МРТ

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денес организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА 4-та компонента (Оперативна програма за развој на човечките ресурси 2007-2013). На настанот ќе се презентираат резултатите од 18-месечното спроведување на проектот, активностите ги опфаќаат жените од општините Теарце, Јегуновце, Желино, Липково, Чаир, Сарај и Маврово и Ростуша. Проектот беше можност за повеќе од 250 жени да ги подобрат можностите за вработување.

Извор: Идивиди

Презентација на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денес организира завршен настан од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“ (ОЖП), финансиран од ИПА 4-та компонента (Оперативна програма за развој на човечките ресурси 2007-2013).
На настанот ќе се презентираат резултатите од 18-месечното спроведување на проектот, активностите ги опфаќаат жените од општините Теарце, Јегуновце, Желино, Липково, Чаир, Сарај и Маврово и Ростуша. Проектот беше можност за повеќе од 250 жени да ги подобат можностите за вработување.

Извор: Тиме ал

Алсат: „Нов ден"

МТВ2: „Разбуди се со нас"

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите Медиумите за промоцијата на резултатите од проектот „Оспособување на жените погодени од конфликтот“