Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Конкурс за доделување на мали грантови: Застапување и лобирање PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 22 јуни 2015 15:58

Асоцијација Иницијатива за социјална промена – ИнСоК, Скопје, и Македонскиот центар за меѓународна соработка – МЦМС во рамките на проектот Пристап на Ромите до фондови, објавуваат повик за доделување на мали грантови на ромски граѓански организации.

 
Краен рок за поднесување пријави за првиот повик за акциски грантови PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 18 мај 2015 10:22

Крајниот рок за поднесување пријави за повикот за акциски грантови на Цивика мобилитас, реф. бр. ЦМ-АКТ-01 е среда, 20 мај 2015 г. до 16 часот. Канцеларијата на МЦМС ќе биде отворена за прием на пријавите од 9 до 16 часот на 20 мај 2015 г.

 
Оглас за сместување на студенти од САД и Канада кои имаат македонско потекло [од 10-31 јули 2015] PDF Печати Е-пошта
Вторник, 12 мај 2015 15:27

Обединета Македонска Дијаспора (ОМД), во рамки на  глобалниот проект „The Macedonian Heritage Village“, за првпат оваа година ја спроведува својата програма „BIRTHRIGHT MACEDONIA (BRM)“ во партнерство со Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). Мисијата на оваа програма е да им обезбеди на младите кои имаат македонско потекло и живеат во странство, тринеделен престој во Македонија (10-31 јули 2015).

 
Цивика мобилитас: Повик за акциски грантови [ЦМ-АКТ-01] PDF Печати Е-пошта
Вторник, 21 април 2015 12:36
Civica Logo Clr

Цивика мобилитас објавува повик за доделување акциски грантови [ЦМ-АКТ-01]

Акциските грантови на Цивика мобилитас ги поддржуваат граѓанските организации кои сакаат да ги промовираат нивните каузи и активности, а кои вклучуваат оспособување на нивните конституенти; јакнење на односите со граѓаните, [ … ]

 
Повик за доставување предлог проекти: Балкански фонд за јавни политики PDF Печати Е-пошта
Вторник, 21 април 2015 08:38

Балканската мрежа за развој на граѓанското општество (БЦСДН) заедно со организациите членки го објави третиот повик за доставување предлог проекти кои ќе опфатат подготовка на документи за јавни политики во рамки на регионалниот проект „Acquis на балканското граѓанско општество - јакнење на потенцијалот и капацитетите на граѓанските организации за застапување и лобирање“.

На повикот можат да учествуваат граѓанските организации регистрирани согласно Законот за здруженија и фондации (2010).

 


Страна 4 од 17

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи