Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Јавен конкурс за извршни директори PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 јуни 2016 00:00

Извршните директори на МЦМС го сочинуваат Одборот на директори кој е орган на секојдневно управување со работниот процес на МЦМС. Овој конкурс е отворен за избор на два извршни директори.

 
Оглас за сместување на студенти од САД, Канада и Австралија со македонско потекло од 8-29 јули 2016 PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 06 јуни 2016 00:00

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават и изразат интерес за обезбедување сместување и храна за студентите од САД, Канада и Австралија, кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 8 до 29 јули 2016 година.

 
Конкурс за истражувачки стории за корупција PDF Печати Е-пошта
Среда, 01 јуни 2016 15:20
konkurs-istrazuvacki-storii-korupcija

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија Социетас Цивилис – Скопје (ИДСЦС) ги покануваат сите заинтересирани новинари и студенти по новинарство да понудат предлог теми за истражувачки стории поврзани со корупцијата.

 
ПРФ: Конкурс за доделување на мали грантови - Застапување и лобирање PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 18 април 2016 13:57

Асоцијација Иницијатива за социјална промена – ИнСоК, Скопје, и Македонскиот центар за меѓународна соработка – МЦМС во рамките на проектот Пристап на Ромите до фондови, објавуваат повик за доделување на мали грантови на ромски граѓански организации.

 
Повик за ад хок грантови ЦМ-АДХ-01 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 01 септември 2015 13:33

Цивика мобилитас објавува повик за доделување ад хок грантови, реф. бр. ЦМ-АДХ-01.

Ад хок грантовите на Цивика мобилитас им се наменети на здруженијата и фондациите како и на неформални, нерегистрирани групи граѓани за поддршка на итните, неодложни т.н. „горливи“ прашања кои се појавуваат и кои бараат итно внимание и акција на секое ниво на интервенција во Македонија (локално, општинско, регионално или национално). 

 


Страна 2 од 16

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи