Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Реакција на платформа за борба против корупцијата: Барање за интегритет, департизација и одговорност на членовите на ДКСК PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 12 март 2018 15:55
platfrma

Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата (Платформата) бара воспоставување професионално тело за антикорупција кое ефективно, независно и со висок интегритет ќе иницира и ќе ги спроведува законските надлежности и политиките за спречување на корупцијата во Република Македонија [ … ]

 
Руралните училишта заслужуваат подобри услови PDF Печати Е-пошта
Среда, 28 Февруари 2018 12:16
20180227 ruralni ucilista vest

Во текот на 2017 година Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) реновираше пет основни училишта во руралните средини низ Македонија. Благодарение на овие интервенции, 711 ученици сега ја следат наставата во подобрени услови.

 
Ре-активирање на „Огледало на Владата“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 23 Февруари 2018 16:20
ogledalo na vladata 2018

Учествуваат ли граѓаните и граѓанските организации во процесите на подготовка на законите? МЦМС ги објави резултатите од следењето на консултациите со јавноста за законите објавени на Единствениот национален електронски регистер (ЕНЕР) за јануари 2018 година. Според извештајот, во текот на јануари, [ … ]

 
Граѓанските новинари – Гласот на општеството PDF Печати Е-пошта
Четврток, 22 Февруари 2018 15:02
Webp.net compress image 2

Нови 15 претставници на граѓански организации и активисти се стекнаа со знаења и практични вештини од областа на граѓанското новинарство. Со тоа, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма  успешно обучија 83-ца граѓани кои ќе станат гласот на нивните заедници.

 
Дали знаеме какви општествени промени предизвикуваме? PDF Печати Е-пошта
Среда, 21 Февруари 2018 16:51
Webp.net resizeimage

„Вие доаѓате од различни организации и допирате до комплетно различни целни групи. На различен начин зборувате за вашата организација со пријател, со донатор или со претставник на владина институција.“ Со ова, Сајмон Форестер, меѓународниот експерт на Цивика мобилитас, ја започна денешната рабо [ … ]

 


Страна 3 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести