Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Oвозможувачка околина за граѓанско општество: сон или можност? PDF Печати Е-пошта
Вторник, 30 мај 2017 12:23
Ovozmozhuvachka okolina za gragjansko opshtestvo son ili mozhnost 1

„Овозможувачката околина за граѓанските организации е срцето на граѓанското општество“, рече Никола Бертолини, раководител на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ во Скопје, во неговото обраќање на презентацијата на четвртиот Извештај за овозможувачка околина за развој на граѓанското општеств [ … ]

 
Сместете студенти од странство со македонско потекло PDF Печати Е-пошта
Вторник, 30 мај 2017 12:13
smestete-studenti-od-stranstvo-so-makedonsko-poteklo

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават за сместување на студентите од САД, Канада, Австралија и Велика Британија кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 23 јуни до 14 јули 2017 година.

 
Цивика мобилитас ги промовираше новите грантисти PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 мај 2017 14:52
Civika mobilitas gi promovirashe novite grantisti

Цивика мобилитас денес (16 мај 2017 година) во х. ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје ги промовираше новите акциски, мали и ад хок грантисти. „Цивика мобилитас ја достигна планираната критична маса од 100 големи грантисти, додека вкупниот број на поддржани организации на една и пол година пред крајот на прогр [ … ]

 
Искуствата на Австрија и Словачка во развојната соработка PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 мај 2017 14:32
Iskustvata na Avstrija i Slovachka vo razvojnata sorabotka 1

Александар Кржаловски и Симона Огненовска од МЦМС учествуваа на студиската посета „Граѓанските организации од Западен Балкан за глобален развој“ што ја организираа Хоризонт3000 од Австрија и Понтис фондација од Словачка од 2 до 5 мај 2017 година во Виена, Австрија и Братислава, Словачка за 15 претст [ … ]

 
Граѓанското новинарство – моќна алатка во рацете на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Петок, 28 април 2017 23:55
Gragjanskoto novinarstvo  mokjna alatka vo racete na gragjanite

Шеснаесет претставници на граѓански организации и активисти добија знаење и вештини што ќе им овозможат да практикуваат граѓанско новинарство

 


Страна 4 од 152
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести