Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Избрани новите акциски грантисти на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Четврток, 27 април 2017 10:00
akt3

Петнаесет граѓански организации ги почнаа подготовките за потпишување на договорите за новите акциски грантови на Цивика мобилитас. Тие беа селектирани на третиот и последен повик за ваков тип грантови. 

 
Иселувањето меѓу желбите и можностите PDF Печати Е-пошта
Среда, 26 април 2017 15:35
iseluvanjeto-megju-zelbite-i-moznostite

Желбите за иселување се поголеми од реалните планови за тоа, покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма на тема „Задоволство од местото на живеење и планови за напуштање на Република Македонија“.  Иако 39,2% од испитаниците тра [ … ]

 
Работилница за социјален маркетинг PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 24 април 2017 13:48
Rabotilnica za socijalen marketing 1

Користењето на социјалниот маркетинг за целите на граѓанските организации беше главната идеја на работилницата одржана на 20 април 2017 година. На работилницата присуствуваа 19 претставници на грантистите на Цивика мобилитас, а ја водеше Сајмон Форестер, меѓународен експерт на програмата.

 
Пренесени искуства за следење на околината за развој на ГО PDF Печати Е-пошта
Четврток, 13 април 2017 14:51
Preneseni iskustva za sledenje na okolinata za razvoj na GO

МЦМС учествуваше на координативниот состанок и обуката на Европскиот центар за непрофитно право (ЕЦНЛ) кои се одржаа на 29 и 30 март, а се дел од проектот „Следење на прогресот, овозможување на акција“. Учесниците се претставници на граѓански организации од Украина, Молдавија, Азербејџан, Грузија, Б [ … ]

 
Работилници за организациски развој и институционално јакење PDF Печати Е-пошта
Вторник, 11 април 2017 12:17
Rabotilnica za gradenje kapaciteti 2

Во периодот од 21 до 24 март 2017 година, се одржаа три работилници за организациски развој и институционално јакнење наменети за 48 институционални грантисти на Цивика мобилитас.

 


Страна 5 од 152
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести