Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
24 години растеме преку резултатите PDF Печати Е-пошта
Четврток, 14 декември 2017 17:38
24 Години МЦМС

Денеска (14 декември 2017 година) МЦМС го одбележува својот 24 роденден. Зад нас е уште една година исполнета со предизвици и резултати на кои сме особено горди. Во своето 24-годишно постоење, соработниците на МЦМС спроведоа 1.630 проекти чиј буџет беше над 58 милиони евра. Сите овие години, МЦМС ги [ … ]

 
Регионален форум „Рудници – Да или Не?“: Повеќе од јасно, сите се за НЕ! PDF Печати Е-пошта
Среда, 06 декември 2017 11:13
Regionalen forum Rudnici Da ili Ne Povekje od jasno site se za NE 1

Четворица градоначалници, претставничка на граѓанска иницијатива и раководителка на Центарот за развој на Југоисточен плански регион беа панелистите на Регионалниот форум „Рудници – Да или Не?“ организиран од Цивика мобилитас, што се одржа на 5 декември 2017 година во Струмица, а се однесуваше на ак [ … ]

 
Проблемот со депониите е длабок и потребно е долгорочно решение PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 декември 2017 15:57
Problemot so deponiite e dlabok i potrebno e dolgorochno reshenie 1

Депонии – каде и кога“, беше темата на регионалниот форумот кој се одржа денеска во Тетово, на кој учествуваа градоначалници и претставници на граѓанските организации, како и претставници на државни институции. Форумот беше организиран од страна на програмата Цивика мобилитас.

 
Ефектите од ТАКСО се вкоренија во граѓанското општество PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 ноември 2017 00:00
tacso 8 godini

На крајот на ноември завршува осумгодишната поддршка што проектот ТАКСО им ја даваше на граѓанските организации. Таа поддршка им овозможи на организациите да ги надминат предизвиците со кои се соочуваа, да зајакнат и да станат повлијателни во општеството.

 
Реновирање на школото како роденденски подарок PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 ноември 2017 15:32
renoviranje na shkoloto kako rodendenski podarok 1

„Ова е значително подобрување на условите во училиштето, родителите се презадоволни“, ни рече Светлана Масларевска, директорка на Основното училиште „Коле Неделковски“ од Скопје чиe реновирање неодамна го заврши Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). „Знаете“, додаде таа, „секој родите [ … ]

 


Страна 6 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести