Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Регионални форуми на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Вторник, 28 ноември 2017 10:22
regionalen forum najava civica mobilitas

Цивика мобилитас ги најавува двата регионални форуми, кои ќе ги организира во југоисточниот и во полошкиот регион.

 
Визуелизирање на податоците за приближување на работата на ДКСК до граѓаните PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 27 ноември 2017 13:37
sledenje na rabotata na dksk

Kорупцијата е рак-рана на општеството“ е една од начесто експлoaтираните флоскули, не само во новинарските извештаи туку и во стручните трудови посветени на оваа тема. Дека е така, веројатно веќе никој не се сомнева. Иако корупцијата е комплексна појава, граѓаните на Македонија се многу свесни за н [ … ]

 
Развојната соработка и Македонија PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 20 ноември 2017 11:42
Potencijalot na Makedonija za vkluchuvanje vo razvojna sorabotka momentalna sostojba

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) деновиве ја објави публикацијата „Потенцијалот на Македонија за вклучување во развојна соработка: моментална состојба“, подготвена од Симона Огненовска. Публикацијата ги истражува предизвиците на Владата и граѓанските организации кои треба да бидат [ … ]

 
Предлог модел за реформа на системот за државно финансирање PDF Печати Е-пошта
Вторник, 31 октомври 2017 17:12
Predlog model za reforma na sistemot za drzhavno finansiranje

На завршната конференција „Предлог модел за реформа на системот за државно финансирање за граѓанските организации“ која се одржа на 27 октомври во х. Холидеј Ин, Емина Нурединоска од МЦМС ги презентираше предлог измените за реформа на системот за државно финансирање.

 
Државното финансирање за граѓанскиот сектор мора да се реформира PDF Печати Е-пошта
Вторник, 31 октомври 2017 14:01
Drzhavnoto finansiranje za gragjanskiot sektor mora da se reformira 1

Транспарентен начин на распределба на државните пари за граѓанскиот сектор, зголемување на буџетските износи, отворен повик со јасни критериуми, независна комисија за одлучување и отчет за сработеното, ова беа темите за кои разговараа претставниците на државните институции и граѓанските организации [ … ]

 


Страна 7 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести