Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Анализа на државното финансирање PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 30 октомври 2017 16:51
Analiza na budzhetskoto finansiranje na gragjanskite organizacii na centralno nivo

МЦМС ја објави Анализата на буџетското финансирање на граѓанските организации на централно ниво. Во неа, уште еднаш се потврдува потребата од реформирање на постоечкиот модел за државно финансирање на граѓанските организации. Обидите за реформирање траат веќе 10 години, односно од донесувањето на пр [ … ]

 
„Во државниот сектор се оди со водени чизми на нозете“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 26 октомври 2017 18:20
Vo drzhavniot sektor se odi so vodeni chizmi na nozete 1

„Позитивна страна од преминот од граѓанскиот сектор во државна институција е што се отвора простор за вклучување нови луѓе и свежи идеи. Негативната страна од овој трансфер е тоа што граѓанскиот сектор се ослабнува бидејќи тој треба да биде критика на Власта“, рече Бранимир Јовановиќ на тематскиот ф [ … ]

 
Заврши третата средба за вмрежување на грантистите на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Четврток, 26 октомври 2017 13:09
Zavrshi tretata sredba za vmrezhuvanje na grantistite na Civika mobilitas

Вкупно 186 претставници на граѓанските организации поддржани од програмата Цивика мобилитас, на 24 и 25 октомври 2017 година во Охрид разменуваа знаења и искуства од секојдневната работа и дискутираа за тоа како да ги направат повидливи промените што ги прават во општеството. 

 
„Да научиме трајно да живееме заедно е предизвик!“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 19 октомври 2017 15:55
Da nauchime trajno da zhiveeme zaedno e predizvik 1

„Нема состојба или проблем што не може да се надмине или реши ако има критична маса разумни луѓе, а такви најдов во граѓанскиот сектор“, рече меѓу другото Лилјана Поповска на денешната (19.10.2017 г.) промоција на нејзината публикација „Мултикултурни поврзувања во граѓанскиот сектор во Република Мак [ … ]

 
„Законот е добар, ама политичарите нашле начин да го заобиколат“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 12 октомври 2017 16:02
zakonot e dobar ama politicharite nashle nachin da go zaobikolat 1

Антикорупциско тело со полициски овластувања или зголемување на ефикасноста на полицијата при соработката со антикорупциското тело, ова е препораката на Драго Кос, претседател на работната група на ОЕЦД за поткуп во меѓународни деловни односи, дадена на конференцијата  „Моделот на превентивното [ … ]

 


Страна 8 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести