Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Какви се изгледите на кандидатите за градоначалници на Скопје? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 09 октомври 2017 21:08
rejtinzi na kandidati za gradonacalnici i sovetnicki listi za grad skopje

Кандидатот на коалицијата предводена од СДСМ (37,1%) и советничката листа на истата коалиција (33,8%) имаат блага предност пред кандидатот (34,6%) и советничката листа (31,7%) на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, покажа последната анкета на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Т [ … ]

 
Локалните избори 2017 на www.mojotizbor.mk PDF Печати Е-пошта
Среда, 27 септември 2017 14:16
mojot izbor fb

На почетокот на септември оваа година, МЦМС го реактивираше проектот „Мојот избор“ што треба да овозможи подобра информираност на јавноста за локалните избори 2017 година

 
Дали Западен Балкан доцни во остварувањето на Целите за одржлив развој на ОН? PDF Печати Е-пошта
Петок, 22 септември 2017 09:45
sustestvena vklucenost na gragjanskite organizacii vo celite za odrzliv razvoj na obedinetite nacii

Македонскиот центар за меѓународна соработка во соработка (МЦМС) објави краток документ за јавна политика под насловот: Суштествена вклученост на граѓанските организации во „Целите за одржлив развој“ на Обединетите нации. Дали земјите од Западен Балкан заостануваат?, на авторките Симона Огненовска о [ … ]

 
Граѓанските организации ќе и помогнат на Македонија да се подготови за развојна помош PDF Печати Е-пошта
Вторник, 19 септември 2017 14:32
Slika 1

Македонија треба да стане партнер на ЕУ, не да остане зависна од неа, истакна Никола Бертолини на тркалезната маса „Зајакнување на улогата на граѓанските организации во Македонија за развојна соработка и глобални прашања“ која се одржа во х. Арка во Скопје на 7 септември 2017г. Присутните дискутираа [ … ]

 
За задоволството од Владата во првите 100 дена и за претстојните локални избори PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 септември 2017 13:52
grafikon 1 1592017

Речиси 59% од граѓаните се задоволни (целосно или делумно) од работата на Владата во првите 100 дена наспроти 39,0% кои се незадоволни. Ова го покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма „100 дена Влада и локални избори“.

 


Страна 9 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести