Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Каков Совет за соработка им треба на граѓанските организации? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 11 септември 2017 09:39
Kakov Sovet za sorabotka im treba na gragjanskite organizacii

Во пресрет на рокот за доставување предлози за изменување и дополнување на одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со ИПА механизмот на граѓански организации на 5 септември 2017 година, организираа ко [ … ]

 
Подароци за децата од СОС Детско село PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:15
Podaroci za decata od SOS Detsko selo 1

Капчиња, наметки, детски хокеј палки, ракавици, наочари за сонце беа само дел од подароците кои дечињата од СОС Детското село ги добија од семејството Мареј (Murray) од САД кое е сопственик на познатиот хокеј клуб од Детроит „Ред вингс“. 

 
Граѓаните за промени - Ден на граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:09
Gragjanite za promeni Den na gragjanskite organizacii

Во духот на приближувањето на граѓанскиот сектор кон својот двигател - граѓаните, Цивика мобилитас го организира третиот Национален форум на кој ќе се претстават граѓанските организации со мноштво активности. Форумот ќе се одржи на 23 септември во Градскиот парк во Скопје, на Школка од 11.00 до 17.0 [ … ]

 
Кои се горливите проблеми на граѓаните во четири од регионите PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 септември 2017 16:49
koi se gorlivite problemi na graganite vo chetiri od regionite

Екипа на Цивика мобилитас од 30 август до 1 септември имаше повеќе средби со претставници на граѓански организации од четири региони на Македонија, грантисти на програмата. На овие средби тие ги ислушаа и разговараа со грантистите за проблемите кои тие ги сметаат за горливи и итни и кои треба да бид [ … ]

 
Започна летната турнеја за мониторинг и мотивација на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Среда, 30 август 2017 12:05
Zapochna letnata turneja za monitoring i motivacija na Civika mobilitas 2

Тимот на Цивика мобилитас кон крајот на јули започна со серија посети на своите своите грантисти чии проекти се спроведуваат во моментов или веќе завршиле, а чиј број e 208 организации. Целта на оваа турнеја е одблиску да се види работата на организациите, да се слушнат нивните искуства од проектите [ … ]

 


Страна 10 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести