Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Македонија се соочува со галопирачка миграција PDF Печати Е-пошта
Четврток, 06 јули 2017 12:17
Makedonija se soochuva so galopirachka migracija

Креирање регионални миграциски профили, засилен мониторинг на институциите од што краен производ ќе бидат извештаи и препораки кои ќе влијаат на моменталната состојба, „лобирање“ за промени во образовниот систем со акцент на дисперзираните студии, поттикнување на младинската работа и неформалното об [ … ]

 
Да изградиме мост на доверба со дијаспората PDF Печати Е-пошта
Четврток, 06 јули 2017 12:03
Da izgradime most na doverba so dijasporata 1

„За прв пат како влада работиме на тоа да изградиме мост на доверба со дијаспората. Тој мост треба да го изградиме заеднички“ – изјави Едмонд Адеми, министер без ресор задолжен за дијаспора, на тематскиот форум „Предизвици, перспективи и потенцијали на миграциите“, организиран од страна на Цивика мо [ … ]

 
МЦМС имаше успешна 2016 година PDF Печати Е-пошта
Петок, 30 јуни 2017 13:29
MCMS imashe uspeshna 2016 godina 1

Новиот состав на Советот на МЦМС на 28 јуни 2017 година ја одржа првата редовна седница на која беше усвоен Извештајот за работа на МЦМС за 2016 година со Финансискиот извештај и Извештајот од независниот ревизор и беа избрани членовите на новиот Управен одбор.

 
Идентификувајте ја промената која ја предизвикувате PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 јуни 2017 14:46
Identifikuvajte ja promenata koja ja predizvikuvate 1

Идентификувањето на општествената промена која ја предизвикуваат граѓанските организации беше главна идеја на работилниците кои се одржаа на 15 и 22 јуни во Скопје и во Велес.

 
Годишниот извештај на ДКСК да се врати на доработка PDF Печати Е-пошта
Четврток, 29 јуни 2017 14:25
bpk

Платформата на граѓански организации за борба против корупција упати допис до членовите на Комисјата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија со кој ги повика да донесат Заклучок и на Собранието ќе му предложат да не го усвои Годишниот извештај за работа на [ … ]

 


Страна 2 од 152
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести