Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
МЦМС ги започна овогодишните отворени денови PDF Печати Е-пошта
Вторник, 20 мај 2008 01:00
Од 20 до 23 мај оваа година ќе бидат организирани Отворените денови на МЦМС. Во овие три дена МЦМС ќе ги презентира постигнувањата од претходната година и планот за следната година.
 
И МАКЕДОНИЈА И ЕВРОАТЛАНТСКИ ИНТЕГРАЦИИ PDF Печати Е-пошта
Среда, 26 март 2008 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Хуманитарната организација Ел Хилал, Полио Плус – движење против хендикеп, Националниот совет на жените на Република Македонија (НСЖМ - СОЖМ), ХДЗР Месечина, Здружението на граѓани ОХО и Асоцијацијата за демократски алтернативи (АДИ) го изразуваат своето мислење за овој период на одлука за евроатлантската интеграција на Македонија со заедничкиот став: „И Македонија и евроатлантски интеграции“. Наместо дилемите „или – или“ потребно е да се фокусираме на постигнување на зачувување на името и покана за НАТО членство.

 
МЦМС ќе спроведува дел од програмата „Форуми на заедниците“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 20 март 2008 01:00
s1

МЦМС потпиша договорот со Швајцарската агенција развој и соработка и општината Карбинци за спроведување на програмата „Форуми во заедниците“. Освен МЦМС, оваа фаза од програмата ќе ја спроведуваат и Центарот за институционален развој (ЦИРа) и Фондацијата Институт отворено општество Македонија (ФИООМ [ … ]

 
Изјава за ограда од финансиска поддршка PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 17 март 2008 01:00
Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) е една од водечките граѓански организации во Македонија.
 
Ден на дрвото - МЦМС садеше на Матка PDF Печати Е-пошта
Сабота, 15 март 2008 01:00

МЦМС активно се вклучи во акцијата „Засади дрво – засади ја својата иднина“. Покрај засадувањето на неколку стотини садници, МЦМС ја помогна акцијата и со набавка на моторни дупчалки со кои се подготвуваше теренот за засадувањето. Моторните дупчалки беа донација за Македонски шуми. Висината на донацијата изнесува 365,000 МКД. Големиот број граѓани кои излегоа на локациите каде што се садеа садниците покажува дека македонските граѓани, кога ќе бидат поттикнати, ја покажуваат својата општествена одговорност.

 


Страна 152 од 160

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести