Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

МЦМС со поброен тим на Маратонот PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 07 мај 2012 12:48

МЦМС и оваа година учествуваше на Скопскиот маратон. Како што се зголемува бројот на учесниците на Маратонот, така се зголемува и бројот на тимот на МЦМС. Оваа година силите си ги одмерија Сашо Клековски (поранешен прв извршен директор на МЦМС), Гонце Јаковлеска, Кренар Кука, Марија Саздевски и Симона Огненовска.

579429 10150728165332115 729307114 9463831 1662207081 n

„Последен пат активно трчав пред точно 13 години, па трката ми беше мотив да пак влезам во тркачки патики, предизвик да покажам дека понекогаш не е потребно многу напор туку желба за да стигнам до целта и задоволство да се учествува во настан со хуманитарен карактер“, вели Марија.

Шестото по ред издание на Скопскиот маратон што се одржа на 6 мај 2012 година привлече повеќе од 3.000 спортисти и рекреативци.

550097 10150728167207115 307933797 n

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести МЦМС со поброен тим на Маратонот