Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Сара Мустафа PDF Печати Е-пошта

saramsСара Мустафа, Соработник на проекти
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
+389 2 3088 990

Родена е на 19.10.1989 г. во Скопје. Дипломира бизнис администрација на Факултетот за бизнис и економија на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Од 2015-та година е студент на постдипломски студии на насоката Менаџмент при истиот универзитет. Од 2011 до 2012 работи во Државниот завод за индустриска сопственост како референт. Од декември 2012 се придружи на тимот на МЦМС и работеше на програмата „Оспособување на жените погодени од конфликтот“. Во периодот од 2015 до 2016 ги координира активностите на интервенцијата на МЦМС за бегалската криза во Македонија. Од октомври 2014 година е член на тимот на Програмата за поддршка на граѓанското општество „Цивика мобилитас“. Нејзиниот фокус во програмата е грантовската компонента, каде што работи со институционалните грантисти и како национален координатор за мали грантови (малите акциски грантови, грантовите за стипендии и грантовите за практиканство). 

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нас Нашата структура Извршна канцеларија