Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Марија Саздевски PDF Печати Е-пошта

Марија СаздевскиМарија Саздевски, Соработник на проект
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
+389 2 3088 983

Родена е на 19 септември 1982 г. во Крагујeвац, Србија. Дипломирала на Економскиот факултет на Белградскиот универзитет. Своето академско образование го продолжила со последипломските студии на Универзитетот Парис 1 Пантеон-Сорбона и Ка Фоскари Венеција како носител на стипендијата Ерасмус Мундус на Европската комисија. Во МЦМС работи на проекти поврзани со демократизација и развој на граѓанското општество и негова вклученост во креирање на политиките на локално и национално ниво. Таа беше активно вклучена во развивање локални стратегии за соработка на општината со граѓанскиот сектор и негов постојан развој во три пилот општини: Битола, Дебар и Јегуновце. Како дел од тимот на проектот „Огледало на Владата“ учестуваше во подготвка на анализа за отвореноста на институциите во подготовка на закони. Во моментот, фокусот на нејзините активности е борба против корупцијата.

LinkedInhttp://rs.linkedin.com/in/marijasazdevski

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нас Нашата структура Извршна канцеларија