Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Меѓуетничките односи во Македонија PDF Печати Е-пошта

Автор: Сашо Клековски
Дата: јуни 2011
ИСБН: 978-608-4617-34-1
PDF:   megjuetnickite-odnosi-vo-makedonija.pdf

megjuetnickite-odnosi-vo-makedonija

 

Истражувањето на меѓуетничките односи во Македонија е дел од сеопфатната студија на Охридскиот рамковен договор што ја спроведе МЦМС. Истражувањето опфаќа неколку делови и тоа: историски односи и стравови, предрасуди и стереотипи; почит на културата и споделена гордост; социјална близина; и општ квалитет на меѓуетничките односи.

 

Истражувањето нуди интересни анализи и одговори не некои од прашањата што ги оптоваруваат меѓуетничките односи во Македонија низ годините.

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Истражувања и публикации Истражувања