Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Милка Божиновска-Миова - Консултант PDF Печати Е-пошта

Милка Божиновска МиоваМилка Божиновска-Миова, Консултант/Обучувач
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Родена на 30.12.1960 година во Скопје. Дипломира на Економскиот факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј„- Скопје, на Планско-аналитичка насока. Има 24 години работно искуство во финансиско-сметководствената струка. 12 години во „Југосуровина “, од кои 6 на раководна функција, и 3 години во книговодствено-консалтинг биро „Геа“. Од 2000 година е вработена во МЦМС во Административно финансово одеделение како книговодител. Ангажирана е и како обучувач од областа на финансиите и сметководството. Клучни квалификации и се:сметководствената и финансиската евиденција во сложени финансиски односи, подготовка на периодични и годишни извештаи; проектни трошоци и финансиска анализа.

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Консултации и обуки Консултанти