Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Раководење/Менаџмент PDF Печати Е-пошта

Раководење / МенаџментРаководењето/менаџирањето е предизвикувачко и фасцинантно. Раководителот треба да се справи со многу различни луѓе кои имаат свои индивидуални вредности и интереси. Тоа води во широк спектар на ситуации, предизвикани од внатрешни или надворешни сили. Додадените вредности на соработката во постигнувањето заеднички цели се често детерминирани со начинот на кој организацијата, проектот или програмата се раководени. Постигнувањето на заедничките цели бара соодветно и навремено раководење.

 

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Консултации и обуки Теми