Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Говори
Втор НВО Саем - Форум на граѓанското општество во Македонија PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike

Скопје, 29 октомври 2002 година, Сашо Клековски, извршен директор на МЦМС

...„Пораката на вториот НВО Саем – Форум на граѓанското општество во Македонија е порака за конструктивна соработка и дијалог. Главните актери одржуваат нестабилен и слаб дијалог, поткопуван од недостаток на волја и знаења и пред се од контрапродуктивни однесувања. Потребно е надминување на неконструктивно однесување, отсуство на респект, обвинувања, меѓу (дел од) граѓанските организации и државата, полицијата и медиумите. Ова посебно се однесува на НВО и медиумите бидејќи и едните и другите се битни актери на граѓанското општество“...

Lexo më shumë...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

E re

Се наоѓаш тука  : Fillimi Lajme dhe opinioni Fjalime